Chakra healing

Het woord Chakra komt uit het Sanskriet en wordt vertaald als wiel of schijf.

Chakra healing vind zijn oorsprong  in oude Yogasystemen van India die verwijst naar wervelingen van energie die in ons ontstaan door de wederzijdse doordringing van bewustzijn en het stoffelijk lichaam

Dankzij deze combinatie worden chakra’s centra van activiteit voor de ontvangst , opname en overbrenging van levensenergieën (Chi).

We kunnen chakra’s beschouwen als bollen van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel naar alle kante uitstralen.

Wat gebeurt er tijdens een Chakra healing

Na een kort voorgesprek mag men plaatsnemen op de behandeltafel (alleen de schoenen hoeven uit) en start de sessie. Ik voel met mijn handen  aan de zijkant van het lichaam. Zijn de Chakra’s  open of voel ik blokkades waardoor jouw levensenergie ( CHI ) niet goed doorstroomt?
Door mijn aanraking  (mijn energie) kan ik contact maken met die blokkades en je ondersteunen in het loslaten zodat jouw energie weer kan stromen.

Wat doet een chakra healing


In principe is een healing rustgevend, vredig en fijn en voel je je weer helemaal ontspannen en schoon. In sommige gevallen kan je ook een lichamelijke reactie krijgen. Onverwerkte emoties/energie die in je lichaam waren opgeslagen komen vrij. Afhankelijk van de energie die vrij komt kun je dan even kort misselijk of duizelig zijn. Een signaal van je lichaam dat het direct aan de gang gaat met ontgiften. Deze reactie trekt normaal gesproken heel snel (binnen een half uur) weer weg. Belangrijk is om goed te drinken na een healing om je lichaam de kans te geven om te ontgiften.

Er zijn zeven niveau’s in je lichaam en elk niveau stelt belangrijke gebieden van het menselijk leven voor.

De zeven Chakra’s en hun belangrijke functies en elementen

1   Overleving  met element Aarde  ( zwaartekacht )

2 Sexualiteit met element Water ( polariteit )

3  Macht met element Vuur ( Verbranding)

4 Liefde met element Lucht (evenwicht)

5  Communicatie met element Geluid ( Trilling)

6 Intuïtie met element Licht  ( Luminescentie)

7  Cognitie met element Denken ( Bewustzijn)