lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één en toch lijkt het soms alsof onze hersenen alles bepalen. Alsof je geen controle hebt over je gedachten of gevoelens en het daaruit voortvloeiend gedrag. Alsof het brein geboren is met een lichaam in plaats van dat jij bent geboren met een stel hersenen.

Wat doe je dan zoal
  • Je piekert veel.
  • Je hebt veel negatieve gedachten over jezelf en je omgeving.
  • Je ergert je vaak en kunt je soms zonder verklaring angstig voelen.
  • Je voelt je regelmatig onrustig of je hebt lichamelijke klachten waarvoor geen medische verklaring is te vinden.
Oplossingen die niet werken

Veel mensen denken dit onaangename gevoel op te lossen door bijvoorbeeld harder te gaan werken. Of door steeds nieuwe projecten op privé of loopbaan gebied te starten. De keuze voor een nieuwe baan of partner is dan helaas meer gebaseerd op vluchtgedrag dan op een doorvoelde keuze zodat de kans op slagen nihil is.

Mindfulcoach

Als het je duidelijk is dat je geen rust kunt vinden en als je die rust en vrede in jezelf wel wilt ervaren, ga dan naar de mindfulcoach. Daar kun je ervaren waar die onrust vandaan komt. Je kunt er leren wat al die negatieve gedachten met je doen en hoe je jezelf tot rust kunt brengen.

Tip om nu al te doen

Voel je je erg onrustig of gefrustreerd, focus je dan op je ademhaling. Dit hoeft iedere keer niet meer dan een paar seconden te zijn maar doe het zo vaak mogelijk. Dit kan overal, zittend of liggend, thuis of op het werk, dat maakt niet uit. Voel dan hoe die adem door je neus naar binnen gaat en hoe die het lichaam weer verlaat. Lees meer hierover

Handen op je buik

Als dit lastig is, leg dan je handen op je buik en voel hoe je buik uitzet bij de inademing en een klein beetje inzakt bij de uitademing. Als je dit enige tijd dagelijks doet, zul je merken dat je meer rust gaat ervaren.

Wil je meer weten?

Vraag gerust om een vrijblijvend oriëntatie gesprek.

Voel je welkom