Liefde is troostend als zonneschijn na regen
                        William Schakespeare

Liefde is de essentie die geneest.
Geduld, vaardigheid, oefening en talent spelen allemaal een rol, maar zonder liefde zijn het slechts technieken. Alle verwondingen schreeuwen om het universele geneesmiddel liefde, de kosmische lijm van hun universum, is de kracht die de kloven overbrugt die ons in stukken snijden. In de kloof tussen hemel en aarde is liefde de bindende kracht die de veelkleurige stappen van de Regenboogbrug bijeenhoudt.

Zelfaanvaarding
Om te kunnen liefhebben moet er innerlijk wel iemand thuis zijn.
Wanneer we ons voor de universelere elementen van de liefde openstellen, vergeten we gemakkelijk elkaars individualiteit te respecteren.

Eigen individualiteit

Door onze eigen individualiteit te respecteren, respecteren we de subtiele relaties in onszelf.
We respecteren  de individualiteit van elk samenstellend deel: het deel in jou dat naar succes streeft, het deel dat er bang voor is, het deel dat naar verbondenheid hunkert, het deel dat vrijheid wenst, het innerlijk kind, de opstandige tiener, de behager, de koesterende ouder en alle andere zelven die we tijdens ons leven in onszelf waarnemen.

Die Zelven
Die zelven kunnen op verschillende momenten verschillende dingen willen, of zelfs op hetzelfde moment verschillende dingen.

 

Liefde voor onszelf
Het leren coördineren van deze innerlijke relaties is het innerlijke werk dat bij liefde voor onszelf hoort.

 

Nieuwsgierig naar jouw zelven? Bel of mail gerust voor een afspraak.
Voel je welkom
contactformulier