Life Coaching wordt ook wel leefstijl coaching of lifestyle coaching genoemd. In het begin van lifecoaching onderzoek je wat je wilt en wat je kunt. Daarna ga je over tot het vormgeven van je leven.

Lifedesign

Je gaat actief kiezen voor je eigen levenspad. Je maakt je LifeDesign.
Het is een praktische toepassing van de positieve psychologie. Deze tak van wetenschap bestudeert de factoren die het menselijk geluk en welbevinden bevorderen.

De antwoorden heb jezelf

Je hebt zelf de antwoorden op je vragen reeds in bezit, alleen lukt het niet altijd deze antwoorden zelf te vinden. Door gebruik van verschillende tools/ technieken begeleid de lifecoach je naar deze antwoorden.

Tevens is lifecoaching, in tegenstelling tot veel  andere therapieën, gericht op de toekomst. Dus ‘Waar sta je nu?’ en ‘Waar wil je naartoe?’ Om deze antwoorden te kunnen vinden, onderzoek je samen met je lifecoach drie wezenlijke levensvragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Een lifecoach begeleidt jou, op een neutrale manier, naar een met jou afgesproken doel. Dit kan van alles zijn. We kunnen als mens niet altijd alles zelf oplossen. Soms kan een beetje begeleiding al een wereld van verschil maken.

Simpel

Simpel gezegd, je zit niet goed in je vel en je verlangt je weer fijn, ontspannen, zelfverzekerd en energiek te voelen. Iedereen wil graag goed in zijn of haar vel zitten en lifecoaching is daarom ook voor alle leeftijden geschikt. Of je nu 20 bent of 50+ je bent nooit te oud (of te jong) om iets nieuws over jezelf te leren.