Categorieën
Blogs

Non-dualiteit

 Non-dualiteit is een visie die uitnodigt tot onderzoek om inzicht te verkrijgen in wie je werkelijk bent en hoe het leven in jou werkt.

Om te beseffen dat het leven jou leeft, in plaats van jij het leven.

Geen jij en ik 

Non-duaal betekent dat er geen ‘jij’ en ‘ik’ is, dat is slechts de illusie van het ego. Het ego zorgt voor afgescheidenheid, eenzaamheid, angst, controlezucht en macht.

Allemaal één

Deze illusie voorbij zijn we allemaal één. Het is vooral onze duale taal die in strijd is met een non-duale werkelijkheid.

Ik wil je uitnodigen verder te kijken dan het door het ego gecreëerde verhaal.

Einstein was hier al mee bezig

De mens ervaart zichzelf, zijn gedachten en zijn gevoelens, als iets wat gescheiden is van de rest – een soort optisch bedrog van zijn bewustzijn. Deze waan is als een gevangenis voor ons, waardoor wij onze persoonlijke wensen en affectie beperken voor een paar personen die het dichtst bij ons staan. Onze taak moet zijn onszelf uit deze gevangenis te bevrijden door de kring van ons mededogen uit te breiden en ALLE levende wezens en HEEL de natuur in haar schoonheid te omarmen”

Ego

Dingen persoonlijk maken is het talent van het ego, en de veroorzaker van alle ‘chaos’. Maar je bent niet je lichaam, je bent niet jouw denken en jouw emoties.

Jij bent dat waar alles in kan verschijnen en ook weer in kan verdwijnen.

Wil jij ook ontdekken wie jij bent? De mindfulcoach ondersteunt je daarbij.

 Voel je welkom