Categorieën
Blogs

Onder de boeddhistische paraplu

Op reis

Als mindfulnesstrainster en lifecoach heb ik vele (zij) wegen bewandeld om te komen waar ik nu ben.  Omdat het zenboeddhisme mij aantrok was ik op zoek gegaan naar Zen groepen waar ik mij zou kunnen aansluiten en waar ik mij ook thuis zou voelen.

Leraren(essen)

In die zoektocht ben ik  hele uiteenlopende leraren (essen) tegengekomen en regelmatig heb ik met verbazing gekeken en geluisterd. Een zenleraar vertelde zelfs aan een grote groep toehoorders, dat hij regelmatig verzoekjes kreeg van dames maar dat wij dames moesten weten dat hij al een vrouw heeft. Ik behoorde niet tot die groep dames die verzoekjes hadden ingediend daarom dacht ik; “ego ego ego. Hoe groot moet je zijn om opgemerkt te mogen”. worden? Tegelijkertijd was het mij meteen duidelijk dat ik in die groep niet op mijn plaats was. Ik heb daar wel veel  van geleerd. 

Meer persoonlijke achtergrond informatie 

Weerstand

Nu ken ik mezelf een beetje en ik weet dat ik altijd  in de weerstand schiet in  relaties en organisaties waar  een sterke hiërarchie of rangorde heerst. Dat heb ik mijn hele leven al gehad.

Onder de boeddhistische paraplu verblijven

Nu merk ik dat er ook  een hiërarchie is binnen de Boeddhistische wereld. Voor mij is dat dus een hele uitdaging maar die uitdaging  ga wel aan. Want onder de boeddhistische paraplu verblijven herinnert mij ook aan een diep vredig gevoel binnenin mij. En op die plek ben ik graag.

Weerstand onderzoeken

Daarnaast vind ik het ook interessant om mijn weerstand te onderzoeken.

Misschien kom ik er dan wel achter dat mijn weerstand helemaal niet nodig is. Of ontdek ik achterliggende emoties die ook ontdekt mogen worden.

Persoonlijke ontwikkeling

 Jezelf blijven ontwikkelen is wat mij betreft een teken van gezondheid want het houdt je alert en actief.

Wil jij je ook meer bezig houden met je  persoonlijke ontwikkeling, neem dan contact op met de mindfulcoach.

Contact