Ouderen

Als oudere verandert er een hoop in je leven en in jezelf.

Meer rust

Je lichaam vraagt dan om meer rust. Datgene wat je altijd moeiteloos deed kost nu ook steeds meer moeite en lichamelijk beginnen de ouderdomskwaaltjes te komen. 

 

Het lichamelijke verval kan zich met horten en stoten laten zien.

Zo loop je nog kwiek boodschappen te doen en dan in ene loop ook jij met een rollator. 

 

Eenzaamheid

Veel ouderen voelen  zich eenzaam. Alles wat ze kenden verdwijnt  langzaam en het levenstempo kunnen ze niet meer bijhouden.

 Bovendien hebben de kinderen hebben het zo druk met van alles dat het lijkt alsof ze je zijn vergeten. Je doet er niet meer toe doet en dat kan zeer doen.

Of zoals een oudere mij vertelde” ik ben een toeschouwer geworden” . Ik sta aan de zijlijn.

Vrijwilliger

Die eenzame oudere met een mager inkomen die behoefte heeft aan een luisterend oor, bezoek ik als vrijwilliger. Gewoon als mens tot mens en om de eenzaamheid wat te verlichten.

Eigen wijsheid vinden

Bij het terugblikken op hun leventje zullen er mooie herinneringen zijn maar ook minder mooie en pijnlijke ervaringen die nog niet zijn verwerkt. Ervaringen en emoties die in deze fase van het leven lastig zijn,  kunnen bespreekbaar en zachter worden.

Ga dan naar De mindfulcoach 

Als u behoefte heeft aan het delen van uw verhaal dan kan de mindfulcoach bij u thuis komen. zij zal naar u luisteren en kan tips geven over hoe u ook om kunt gaan met het ouder worden.  Dan kunt u zich beter ontspannen en wat meer plezier hebben in het leven zoals het nu is.

Voel je welkom 

Contactformulier