Voice Dialogue

Wat is Voice Dialoque 

Voice Dialogue is een methode die de mindfulcoach kan inzetten tijdens een mindfulcoach traject.

Als gereedschap voor communicatie en het verkennen van het bewustzijn, helpt Voice Dialoque om ons bewust te worden van onze innerlijke kennis en onze intuïtie.Het is een methode die zich richt op op het proces van persoonlijke groei en transformatie. 

Welke “ikken” 

Je leert je om te gaan met al je mooie en minder mooie aspecten van je persoonlijkheid en word je je bewust welke “ikken” de regie overnemen en in welke situatie dit gebeurt.

Elk facet van je persoonlijkheid verdient aandacht en mag er zijn. Het gaat om bewustwording, ontwikkeling en zelfaanvaarding.Wie vertrouwt raakt met al zijn “ikke”kan ze leren sturen en inzetten wanneer je ervoor kiest.

Ontstaan van subpersoonlijkheden 

Subpersoonlijkheden ontstaan al in het begin van je leven. Eerst het kwetsbare kind, dan de beschermer en in de pubertijd ontwikkelen zich de dominante persoonlijkheden zoals de pusher, de criticus, de perfectionist en niet te vergeten de pleaser.

Subpersonen kunnen je ter dienst zijn maar ze kunnen je ook belemmeren.

Als de beschermer je teveel beschermt ontneem je jezelf nieuwe ervaringen.  Subpersonen kunnen ook doorschieten en een zelfoverschattend hoogdravend roofdier worden, die moeilijk aansluiting met de omging kan vinden.

Iedereen heeft veel verschillende “ikken”

 Al die verschillende “ikken” maken deel uit van onze veelzijdige persoonlijkheid. Zij zijn ontstaan door onze ervaringen en kleuren onze kijk op de wereld. Zij zijn van grote invloed op ons leven en zijn. Elke “ik” heeft een eigen manier van voelen, gedrag, gewoonten, overtuigingen en gevoelens.

Er zijn dominante subpersonen, waarmee je je kan identificeren die dominant zijn en “ikken” die vruchteloos hun stem proberen te laten horen.

En sluit ook de donkere kant “ikken niet uit, die we liever kwijt dan rijk zijn.

Voorbeelden hiervan zijn het monster, de beul, de slang, de tiran, de duivel.

Zelf oefenen voice dialoque

Voorbeelden van subpersonen

Artiest, Behager, Boer, Bon Vivant,    Carrièretijger, Clown, Controleur, Criticus, Dromer, Dwaas Fanaat, Femme Fatale, Generaal, Hater, Heks, Held, Huissloof, Koning, Krijger, Kwetsbare, kind, Levensgenieter, Minnaar, Losbol,Moeder, Moralist, Playboy, Neuroot, Sloddervos, Weeskind en nog vele andere. 

De meest voorkomende dominante subpersonen zijn de dromer (schepper creatief ) , de realist (pragmatisch)  en de criticus (toetser van de dromer en realist.

Nieuwsgierig

Wil je weten  welke subpersoon in jouw leven een grote rol speelt?  

Neem gerust contact op  voor het maken van een afspraak met de mindfulcoach